Bliadhna Mhath Ùr

Beste Irish Wolfhound vrienden,

Ik schrijf dit stukje op Kerstdag, terwijl het sneeuwt in de Ardennen hebben wij hier in Vlaanderen best aangenaam weer… overwegend zonnig met af en toe een buitje!

Gisteren was Silent Night inderdaad héél silent, maar geef toe, ook dat had zijn charme. Niemand mogen ontvangen is natuurlijk een hele aanpassing, enkel contact met de kinderen & kleinkinderen via ‘Teams’ maar dat is nog altijd beter dan helemaal niets…

Op zulke momenten moeten we denken aan alle alleenstaanden die amper een knuffelcontact (woord van het jaar 2020) mogen hebben. Maar met een Ier in de nabijheid ben je natuurlijk nooit alleen!

Wie had kunnen denken dat wanneer we toen in maart de Saint-Patricks Day wandeling hebben geannuleerd dit zich zou doorzetten voor de rest van het jaar? Alle activiteiten van ons Jubileumjaar ten spijt…

De honden vinden deze situatie prachtig, we zijn veel meer thuis en er wordt méér gewandeld. Voor hen mag dit nog eventjes duren, wel opvallend is dat in het bos waar we normaal wandelen en we zo goed als altijd alleen liepen er nu veel meer bedrijvigheid is. Meer wandelaars & fietsers, maar ik denk dat dit fenomeen langzaam zal doodbloeden!

Want… er is licht aan het eind van de tunnel, er is nu hét vaccin (meerdere zelfs). En dus kunnen we voorzichtig aftellen naar een veiliger wereld en misschien al plannen maken voor het voorjaar, ook voorzichtig, maar toch!

Onze traditionele Nieuwjaarswandeling komt sowieso te vervallen en ook voor de Saint-Patricks Day wandeling zal het misschien nog iets te vroeg zijn. Maar stiekem hopen we toch dat de Junior & Veteran Day 2021 toch zal kunnen doorgaan, we zijn dan al half mei en tegen die tijd zullen de meesten onder ons al gevaccineerd zijn.

Voor de puppies geboren in de tweede helft van 2019 en deze geboren in dit vermaledijde jaar 2020 wordt het ook een mooi moment om zich te tonen op dit unieke evenement. Zeggen dat we nieuwsgierig zijn om te zien wat de fokkers ondertussen op de wereld hebben gezet is een understatement!

Ik wil hierbij alsnog de mensen die een Kalender pagina hebben genomen én al diegenen die royaal Kalenders 2021 hebben gekocht van harte bedanken. Deze 12e editie van onze kalender is de best verkochte tot nu toe! Meer zelfs, de verkoop van de kalender zorgt voor een positief saldo in de eindafrekening, en dit in een jaar zonder Junior & Veteran Day en ook zonder CAC-Show…

Hartelijk dank aan iedereen!

Meer goed nieuws… gisteren is er eindelijk een Brexit deal gesloten (na 4 jaar), Trump moet straks the White House verlaten, de Wolf is terug in het land én de Lynxs maakt zijn comeback. Het kon allemaal véél slechter me dunkt!

Een mooi uiteinde & een prachtig begin voor 2021 gewenst… Keep it safe!

Bliadhna Mhath Ùr

Yours truly,
Paul D’hooge
Chairman


                                                The Tree Of Life